De augustus week

Lieve Liv,

Deze week is voor mij altijd een dubbele. De 18e had je vier geworden, naar de grote school en zo…..helaas. De 19e is je zus 10 geworden, wat een feest was dat. Nog steeds staat jouw wiegje bij haar in de kamer, jouw kamer, want daar slaapt ze, dicht bij (de herinnering aan) jou. Je zou trots op haar zijn…..dat weet ik heel zeker.

Afgelopen weekend vroegen mensen aan mama of we één kind hebben. Nee, we hebben er twee….ja jij bent er altijd (in gedachten) bij. Mama sprak dat ook heel sterk uit…..ik ben zo trots op die sterke moeder van je. Besef met dat ik dat veel te weinig zeg. Dan maar even hier: Katinka ik ben trots op je!

Soms denk ik wel eens, als…….

….als ik alles op moest geven om jou terug te krijgen.

….als alle mensen eens het verdriet zouden delen.

….als jij je stapjes zou zetten.

….als jij naar school zou gaan.

….ja als……

Het liep anders. Wat er wel is: jij sterkt me elke dag om echtheid en toewijding te delen. Om de kracht die ik (van jou) heb om te zetten in groei en ontwikkeling voor je zus, je moeder, de mensen om ons heen.

Liv, deze (en elke komende) augustus week denk ik extra aan je.

#liv4ever #vooraltijdmetonsvieren